Zelfzeker zijn op een nieuw niveau.

In een vorige blog heb ik 5 stappen gedeeld om zelfzeker te worden. Als je hem nog niet gelezen hebt, doe dat dan zeker via https://www.sabog.be/?p=1202

 

Met deze blog wil ik nog een stapje verder gaan. In de vorige had ik immers over zelfzeker zijn door voornamelijk je ‘mindset’ te veranderen. Door anders te denken over jezelf. In deze blog gaat het vooral over jouw handelen en hoe je overkomt. 

 

Zelfzeker door te stoppen met vergelijken. 

Je hoeft je echt niet te vergelijken met iemand anders. Dat is alleen maar nefast voor je zelfvertrouwen. Denk er maar eens over na. Je vergelijkt altijd met wat jij minder goed kan. Wanneer is de laatste keer dat je jezelf hebt vergeleken met iemand waarvan jij iets beter kon? Dat zou op zijn minst nog helpen om zelfzeker te worden.

 

De enige met wie jij jezelf moet vergelijken, is met wie je gisteren was. En als jij aan het groeien bent, ten opzichte van wie je was, dan ben je goed bezig. Dan groei je in het zelfzeker zijn. Je kan het dan ook gewoon zeggen. Ik ben nog beter dan wie ik gisteren was. 

 

Daag jezelf uit

Als je dag in dag uit hetzelfde doet, dan word je niet zelfzeker. Punt. Want dan groeit jouw zelfvertrouwen niet. Doe daarom elke dag iets waarvan je denkt dat je het niet kunt of durft. Je groeit door jezelf uit je comfortzone te halen. En het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden geeft een enorm goed gevoel. En dat goed gevoel helpt je in het ontwikkelen van zelfzeker zijn.

 

Let op je lichaamstaal

Jij mag dan vol trots denken dat je het onder de knie hebt. Maar als je met gebogen schouders staat en jezelf letterlijk laat hangen, dan komt dat zo niet over. Dan ben je in eerste instantie jezelf nog iets aan het wijsmaken. Sta daarom recht, met je borst vooruit. Het zal je een heel ander gevoel geven. En als je zelfzeker overkomt, dan voel jij je ook zelfzeker. Maar het plaatje moet natuurlijk wel kloppen. 

 

Zelfzeker zijn is een passie

Als je leeft voor wat je graag doet. Als je bezig bent met wat jou vreugde brengt, dan ben je sowieso meer zelfzeker. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. En niemand denkt dan ooit, oei, die heeft ook weinig zelfvertrouwen. 

 

Dus daag jezelf niet alleen uit, maar hou je ook bezig met je passie. Met dat wat jou vreugde brengt. Want geef toe, je doet toch echt te weinig van wat jou gelukkig maakt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *