Voel ik dit nu wel juist aan?

Klopt het wel wat ik voel

Ik weet niet goed wat ik voel.  

 

Het is maandagochtend en het zonnetje straalt flink. Zeer aangenaam om wat neer te pennen. Gisteren een fijne dag gehad met de schoonfamilie. Goed eten en fijn ravotten met de kindjes. Zalig. En toch voel ik me niet ‘zoals het hoort’. Ik zou haast willen zeggen dat ik met wat sip voel. Dus ik weet niet goed wat me overkomt. 

 

Ken jij dat gevoel? Dat gevoel dat alles goed is maar dat het niet zo aanvoelt. Weet jij dan aan wat dat ligt?

 

Ik blijf natuurlijk niet bij de pakken zitten. Want als ik hierover ga nadenken, dan ga ik piekeren. En dan gaat het de verkeerde kant op. Dan focus ik me op wat ontbreekt. En dan vertaal ik dit sip gevoel naar het gemis van wat ik allemaal nog wil in het leven. En ik weet dat het dat niet is. Dat zou te gemakkelijk zijn. En dat is het niet. Dus ik bel mijn eigen coach en 20 minuten later is het duidelijk. 

 

Tromgeroffel. Ik heb het goed. Ik ben content. Wat ik voel is ontlading. Het is mijn lichaam dat alle dopamine en oxytocine mist. Het belonings- en knuffelhormoon. Met andere woorden het zijn traantjes van geluk die ik laat. Ze komen alleen een dag later. Zo veel deugd heeft het gedaan. 

 

Heb jij dat ook soms? Dat je niet weet wat je overkomt?  Dat je alles hebt om gelukkig te zijn maar dat je je niet zo voelt. Alsof er iets mis is. En dat frustreert. Want je begrijpt het niet. Je gaat rationeel beginnen na te denken om de gevoelens weg te krijgen. En dan lukt dat niet…

 

Dan kan je vanaf vandaag gewoon denken dat het de uitwerking van het knuffelhormoon is. 🙂 Wat betekent dit voor jou?

 

PS: Als je wat minder streng voor jezelf wilt zijn, kan je deze blog ook lezen: https://www.sabog.be/innerlijke-criticus/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *