Alleen natte baby’s houden van verandering

Nieuwjaar met nieuwe wensen en dromen

Nieuwjaarswensen en voornemens

Een nieuw jaar met opnieuw dromen en wensen. Ik wens ze je ook toe. En ik hoop voor jou dat ze uitkomen. Meer nog, ik hoop dat je jouw dromen en wensen kunt overstijgen. Maar hoe zit het met die dromen en wensen van de voorbije jaren? Want geef toe, de voornemens zijn er wel, maar worden ze ook vervuld? Is er ooit verandering.

 

Voornemens leiden niet tot verandering

Ik ga eerlijk zijn, ik doe al lang niet meer mee met voornemens. Bij mij kwam er toch nooit iets van in huis. En ik zou ze ook kunnen maken. Meer sporten, meer doen, minder alcohol drinken, nóg gezonder eten en noem maar op. Maar het heeft toch geen nut. Want als ik het niet in een plan giet, gebeurt het toch niet. Elk jaar probeer ik terug wat meer te sporten. In de lente begin ik terug te lopen. In de zomer is er zoveel leukers te doen dat tegen wanneer de zomer gedaan is, het ook gedaan is met lopen. En dan begint de herfst… Dan vind ik het te kou en te nat om te lopen. En in de winter te donker. En zo gaat het elk jaar opnieuw. Elk jaar.

 

En zo heb ik vrienden die elk jaar opnieuw zeggen dat dit het jaar is dat ze assertiever en zelfzekerder gaan worden. Dat dit het jaar is dat ze niet meer met zich laten sollen. Het jaar dat ze voor zichzelf opkomen. Ook elk jaar opnieuw. En elk jaar opnieuw stellen ze vast dat er niets veranderd is. Oké dat is ook niet volledig waar. Ze zetten minuscule stappen in de juiste richting. Alleen gaat dat te traag om er iets van te zien. En daarbij komt nog dat als ze in hun privé drie grote stappen vooruit zetten, ze er professional 8 achteruit gaan. En ik weet waarom dat is. En ik begrijp dat ook. Zal ik je het geheim vertellen. Ze doen het alleen.

 

Ze doen het alleen

We hebben allemaal dromen en verlangens. Maar er voor gaan, dat doen we precies toch niet. Of niet echt. We zetten kleine stappen en als het tegen valt. Ach ja, … Volgend jaar. Daarom dat je het niet alleen mag doen. Zoek een vriendin, een collega, eender wie, wie jou op tijd en stond een stamp onder je kont kan geven als je slabakt. Zeker als je aan een nieuw avontuur begint. Dan heb je iemand nodig die een stok achter de deur is. Iemand die je niet zo makkelijk de fiets aan de haak laat hangen.

 

Want geef toe, de wil is er wel. De motivatie ook. Maar volhouden is het probleem. Je raapt alle moed bijeen, en dan gaat het niet zoals je wilt. Wat doe je dan? WAT DOE JE DAN! Geef je het dan op. Zeg je dan ‘potvolkoffie’ het is gewoon niet aan mij bestemt. Of sta je er. Zet jij je borst vooruit en blijf je gaan tot je hebt wat je wilt. Ik denk het niet. Want alleen natte baby’s houden van verandering.

 

Een opgedroogde pamper is geen nieuwe

Alleen natte baby’s houden van verandering. Jij wilt wel veranderen. Jij wilt wel steviger in je schoenen staan. Maar verandering is moeilijk. Verandering is wennen. En ook jij vindt het makkelijker om terug je oude ik te zijn. Waar ben je toch me bezig vraag je jezelf af. Ik ben zo niet. Ik kan dat niet. Alleen natte baby’s willen verandering. Die huilen als ze nat zijn. Die willen droog zijn. Als jij nat bent, dan zie je zo op tegen de nieuwe pamper, dat je leert blij zijn met een opgedroogde pamper.

 

Dus hoe gaat het nieuwe jaar voor jou zijn? Met je oude opgedroogde pamper, of ga jij voor een nieuwe pamper. Ik ben alvast nieuwsgierig naar je doelen en dromen voor dit jaar. Wil je me ze laten weten?

 

PS: Alleen natte baby’s houden van verandering is een boek van Mil Rosseau. Hij biedt het boek momenteel gratis aan als kerstcadeau via https://www.autonoom.com/store. Wees er snel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *