Valentijn eikebah :(

Wat een commercieel gedoe

Valentijn, wat een commercieel gedoe. Puur geldklopperij zonder enige echte waarde. Het is fake, nep. Enkel goed om de economie te spijzen.

 

Of niet?

Want zo dacht ik er vroeger toch over. En ja, het blijft commercieel. Dat kan ik niet ontkennen. Ook in mijn sector wordt er haastig gebruik van gemaakt. Ik heb het zelfs overwogen 😉

 

Maar ik begin het nut van Valentijn wel in te zien. Want wat is er mooier dan iemand die zijn liefde betuigd? Dat is toch fantastisch.

 

Valentijn als erkenning

Die liefde hoeft niet in een romantische setting getoond worden. Je kan eender wie je liefde tonen. Je vrienden en vriendinnen, collega’s of zelfs een wildvreemde op straat. Stel je gewoon eens voor dat mensen aan jou laten weten dat jij er toe doet. Dat is toch mooi.

 

Voor mij gaat Valentijn dus verder dan romantiek. En ik bekijk het tegenwoordig meer in het licht van erkenning. Hoe anders zou Valentijn zijn als we het meer beschouwen als complimenten dag. Alleen dat Valentijn dan net dát tikkeltje meer is. Want deze dag drukt dan een daad van liefde uit.

 

Elke dag Valentijn

Met deze kijk op Valentijn mag het van mij alle dagen Valentijn zijn. Eventueel met commercie maar niet noodzakelijk. En ja, het zou het mooi zijn als die dag niet nodig was. Als het effectief alle dagen Valentijn was. Maar is het daarom slecht dat die dag bestaat?

 

Dat is één dag op een volledig jaar dat we met onze neus op de feiten gedrukt worden. Éen dag op het jaar waarop we merken dat we te weinig doen voor elkaar. Dat we misschien zelfs merken dat we te weinig voor elkaar betekenen. De dag waarop we beseffen dat we elkaar voor vanzelfsprekend nemen. Dus we hebben 1 dag op een jaar om daar verandering in te brengen. En dan geraken ‘we’ niet verder, dan het commerciële.

 

Woord bij daad

Ik wil alvast echt duidelijk maken wat ik bedoel. En daarom geef ik 2 trajecten gratis weg. Voor alle duidelijkheid het gaat om dit https://www.sabog.be/lesson/traject-opkomen/.

 

Het enige wat je hoeft te doen is reageren. Reageren op deze blog. En mij jouw mening geven over Valentijn. Natuurlijk met wat ik hier net verteld heb in het achterhoofd. Winnaars worden blind gekozen en deelnemen kan tot 21/02/2020. De twee winnaars maak ik bekend op 24/02/2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *