Ik zou wat meer moeten sporten …

Over weten wat goed is, maar toch aan sabotage doen

Wees gerust, dit is geen blog waarin ik zaag en klaag over het nut van sporten. En ook geen blog om te zeggen waarom ik niet sport. Maar wel een over wat we weten, niet doen en op die manier tegenwerken.

 

Maarten is teamleader in een groot bedrijf. Hij heeft de leiding over 21 man. Maar het gaat niet zo goed in zijn team. Nieuwelingen komen en gaan. En hij kan al van ancien spreken als ze 5 jaar blijven.

 

Zijn anciens krijgt hij niet meer mee, en zijn nieuwelingen vinden het moeilijk om met hen samen te werken. Gelukkig voor hen, laat het bedrijf toe dat ze van afdeling veranderen. Minder gelukkig voor Maarten

 

Maarten zou graag hebben dat ze allemaal wat langer blijven. Op dit moment probeert hij vooral toegefelijk te zijn. Ze veel mogelijk geven zodat de sfeer positief is. Alleen wringt dat enorm hard als hij toch iets moet weigeren. Want dan werken ze tegen. Hij vraagt zich af, hoe hij dat tegenwerken kan stoppen.

 

Tegenwerken

Wat Maarten niet beseft is, dat het tegenwerken iets is dat hij nu uitlokt. Hij stelt geen duidelijke grenzen voor zijn ploeg. En daarom loopt het mis.

 

Zijn team weet nu maar al te goed dat hij graag toegeeft. Dus weten ze ook dat hij buigt, als ze lastig genoeg doen. Want als ze nu iets niet krijgen, verzieken ze de sfeer, en grijpen ze er volgende keer terug naar. Maarten zou wel zot zijn om een tweede keer te weigeren.

 

Regels zijn ook maar regels

Ooit al eens een kind proberen te disciplineren puur op een regel? Ze vinden altijd wel een manier om het te omzeilen. Zodat ze technisch gezien niets fout doen. Pubers kunnen er ook wat van. Maar ook volwassenen. Wij allemaal. Denk maar aan van die regels die je totaal niet snapt op je werk. Die neem je heus zo nauw niet.

 

Stel je nu eens voor dat je die opgelegde regels makkelijk teniet kunt doen. Je moet gewoon aan je chef te vragen of het OK is. Het moment dat je dan als leidinggevende of verantwoordelijke ja zegt, werk je jezelf tegen.

 

Tegenwerken tegengaan

De beste manier – naar mijn mening – is duidelijkheid. Sluit die grijze zone en maak zoveel mogelijk zwart-wit. In het begin gaat dat lastig zijn en krijg je veel weerstand. Maar na verloop van tijd is het duidelijk en rechtlijnig. Je kan nadien altijd de grens terug laten vervagen.

 

Of het nu 1 persoon is, de anciens of je hele team. De makkelijkste manier om duidelijkheid te hebben is door afspraken te maken. Ik heb vorige keer nog een blog geschreven over doelen stellen aan de hand van een contract. Je kan aan de hand van dat contract ook afspraken maken. Je leest het hier: https://www.sabog.be/doelen

 

Vergelijk het met kinderen

Meer hoef ik eigenlijk niet toe te voegen aan deze titel. Als je een kind ziet dat moeilijk doet. Dan kan je korte termijn denken en het geven wat hij wilt. Of lange termijn denken.

 

Ga je de saboteurs in je leven snoepjes geven als ontbijt?