Je opvoeding bepaalt je leven

Zonder je opvoeding was je niet wie je nu bent

Jij bent nu eens echt een kindje van je tijd. En of je dat nu goed of slecht vindt, dat laat ik aan jou over. Maar wie je bent, is echt het resultaat van je opvoeding.

 

Zeg eens. Waar worstel jij mee? Wat vind jij moeilijk? En vergelijk dat nu eens met de uitdagingen en zorgen die je ouders hadden. Zie je de gelijkenissen? De reden waarom jij zo hard werkt, is omdat je dat hebt meegekregen van je ouders. Het was voor hen een noodzaak en daarom vind jij hard werken ook belangrijk. Hetzelfde telt ook voor jouw helpende handen. Anderen mensen plezieren, dat stond toch ook hoog op het lijstje van je ouders. Ben je blij met die opvoeding? Ze is jouw erfenis.

 

Blij met je opvoeding?

Ik hoop van wel. Want het heeft je ver gebracht. Daar mag je trots op zijn. Wie je bent en wat je hebt, heb je aan jouw opvoeding te danken. En dat is heel wat. Alleen, ben je nu op een punt gekomen dat je daar niet meer zo heel gelukkig mee bent. Het heeft niet alleen veel opgebracht, maar jammer genoeg heeft het ook veel gekost. Wat heb je allemaal niet moeten missen om nu te staan waar je staat. Wat heb je opgegeven om dit te bereiken? En wil je dat nog opgeven? Wil je dat nog wel missen?

 

Terwijl mensen rondom je gingen uiteten of terrasjes gingen doen, was jij hard aan het werk. Terwijl mensen aan het genieten waren van het mooie weer, was jij de puntjes op de i aan het zetten in je huishouden. Hoe doen ze het toch? Jij was al blij dat je 1 keer per jaar op vakantie kon. Maar jij moest daar wel enorm hard voor werken. En dat was het ook waard. En bij thuiskomst, vloog je er dan ook onmiddellijk terug in. Dus je hebt het je dikwijls afgevraagd. Hoe doen ze het toch… En stiekem weet je het antwoord ook wel. Ze hebben geen nagel om aan hun gat te krabben.

 

De vraag is of jij dat wilt. Wil jij leven zonder een nagel om aan je gat te krabben? Ik denk het niet. Of zit ik er naast? Dan mag je dat zeggen hoor. Volgens mij zoek jij een gouden middenweg. Een plek tussen hard werken en genieten. Maar je wilt eindelijk toch wel eens echt gaan genieten van het leven. Een balans zou ideaal zijn. De rijkste van het kerkhof wil je ook niet worden.

 

Wat als ik je vertel dat ik je daarmee kan helpen. In slechts 3 maanden kan je het leven hebben waarvan je droomt. Hoe fijn zou het voor je zijn als je

 

  • Kan genieten van het leven, zonder je zorgen te maken over anderen?
  • Dat je kan doen wat je graag doet, zonder te denken ‘wat zullen ze wel niet denken’
  • Dat je jezelf op de eerste plaats zet, in plaats van altijd voor een ander te bezig te zijn.

 

Met andere woorden, hoe zou het voor je zijn als eindelijk simpelweg geniet van het leven. Je hebt al hard genoeg gewerkt. Is het niet?

 

Hoe je dat kan verwezenlijken in drie maanden lees je hier: https://www.sabog.be/lesson/traject-opkomen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *